Folie termica solarii si sere


FOLIE TERMICA PENTRU SOLARII SI SERE

PRODUCATOR: SOTRAFA, SPANIA
50 microni (0.05 mm):
20 mp/kg
22 lei per kg
-Diferite lungimi

-Comenzi telefonice
0720927630

Folie termica cu rol de izolare termica a serelor si solariilor si de reducere a cheltuielilor cu energia termica in anotimpurile reci. Acest tip de folie se monteaza in interiorul solarului, in plan orizontal, intre cultura si folia profesionale ce acopera solarul. Astfel se creaza un microclimat optim pentru dezvoltarea si cresterea culturilor. Transparenta foliei termice, permite luminii necesara dezvoltarii plantelor sa treaca prin ea, iar aditivii IR, care se afla in folia termica, nu permit caldurii sa treaca in exterior.
Grosimea foliei este de 50 microni (0,05mm).
Acoperire: un kilogram de folie avand aproximativ 20 mp.
Culoare: transparenta cu o foarte usoara difuzie.
Garantia oferita de producator este de 12 luni, iar durata de viata poate ajunge la 2 - 3 ani.

DESPRE EFECTUL TERMIC AL FOLIEI DE POLIETILENA
Avand in vedere ca cel mai important aspect ce trebuie luat in considerare cand discutam despre o sera sau un solar este mentinerea unei temperaturi optime de crestere si dezvoltare a plantelor din interiorul acestora.
Pentru a asigura temperatura mentionata mai sus, trebuie sa luam in considerare si alte fenomene care influenteaza evolutia temperaturii pe timpul noptii. Daca aerul este cald in timpul noptii, acest aer imparte o parte din caldura sa plantelor, dar aerul este un transportor foarte slab de caldura, in concluzie exista o limita pana la care aerul poate incalzi plantele deoarece o foarte mare parte din caldura, se pierde prin radiatie si convectie. Alfel spus, plantele pierd caldura cu ajutorul aerului care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influentata de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului.
Foliile de acoperire profesionale, care prezinta aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale fara aditiv IR) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara, lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei.
Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie in prezinta. Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umezeala s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele. Datorita faptului ca asigura constant un plus de 3-6°C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii in conditiile in care nu se incalzeste deloc sunt economisite cu 25-30% costurile cu incalzirea, se asigura o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si creste considerabil a productivitatea si calitatea culturilor.

IMPORTANT: daca veti monta folia pe solarii de lemn, va recomandam sa fie scheletul solarului cat mai bine uscat, deoarece rasinile acestuia pot influenaa negativ perioada de viata a foliei.

Grosime folie Garantie aditivi Durata de viata Culoare folie Aditivi folie Latimi disponibile Lungimi la role intregi
50 MICRONI 12 luni 2-3 ani Naturala IR 3,50 metri 200 metri
4,20 metri 200 metri
5,20 metri 200 metri
6,20 metri 200 metri
Comanda online pe folie-solar.ro
 


Recomandari montare folie solarii!

Sere-IMD