Sere modulare
Tunelurile care compun acest tip de seră sunt de 10 m lățime, cu o înălțime de 4 metri la canalul de scurgere și 6.5 la coamă. Lungimea este variabilă, minimum 50 de metri (recomandat de noi) maximum 250 m (lungimea ideala este de 100 - 120 metri).

Fundatiile sunt sub forma de pahare din beton unite cu o grinda perimetrala,  pe toata lungimea serei. Paharele şi grinzile sunt armate cu fier beton. Se recomanda marca betonului C12/15(B200).

Structura metalica
Stalpii se executa din teava rectangulara de 80x60x3mm si au prevazut in partea superioara la capitel dispozitivele de imbinare stalp - teava de arc.
Arcele se executa din teava Φ 60,3x2mm, cate doua bucati/arc.
Contravantuirile sunt compuse din urmatoarele subansamble :

- Zabrele in planul arcului: Au rol de rezistenta la incovoiere si compresiune si indeplinesc si functia de suport cultura. Se asambleaza pe arc si intre ele cu ajutorul unor cleme si suruburi.
- Contravantuiri verticale : se monteaza vertical la coama pe toata lungimea serei si au rolul de rigidizare a serei. Se asambleaza cu ajutorul clemelor si suruburilor.
- Contravântuiri in planul pereţilor : La serele cu lungimea mai mare de 60m este necesara contravantuirea verticala in planul peretilor la minim 2 travei(intre 3 stalpi)la mijlocul serei.Se monteaza cu cleme si suruburi.
- Inchideri la capete(frontale) : Sunt concepute incat sa reprezinte suport pentru prinderea profilelor omega.
- Sistemul de ventilatie : Se executa,sub forma de « ferestre » de 2mx2,5m, pe toata lungimea serei si se monteaza la coama.Actionarea se face prin intermediul KIT-ului de propulsive,care este alcatuit din cremaliera de 1,8m lungime,cutia pinioanelor,si elemente de fixare pe fereastra.Se realizeaza o imbinare cu dispozitive speciale realizate prin ambutisare si suruburi de fixare. Actionarea kit-ului de deschidere este asigurata de un motor electric trifazat, cu reductor
- Jgeaburi si burlane : Au rol de colectarea apei de ploaie si sunt fixate pe rindul de stalpi prin dispozitivul de imbinare arc-stalp. Sunt executate din tabla zincate. Jgheaburile au forma si configuratie speciala astfel incat sa indeplineasca si rol de suport pentru profilele omega si asigura scurgerea apei de ploaie intr-un canal colector subteran.
Optional : Pe jgheaburi se poate monta instalatia de dejivrarea ghetii si zapezii.  

Caile de acces : Doua usi montate pe peretii exteriori laterali la mijlocul serei.Usile au dimensiune de 3mx2,1m fiind executate din tv.30x20x1.5mm cu deschidere prin glisare. Usile se executa din 2 canaturi si glisează pe role montate in dispozitiv de glisare concepţie proprie. Uşile sunt etanşate cu folie de policarbonat cu grosimea de 6mm

Materiale : Întreaga structura metalica este realizata din otel marca S235JR.  Protectia impotriva ruginirii este asigurata prin zincarea tuturor elementelor.  Organele de asamblare(suruburi,piulite,saibe) sunt din grupa de rezistenta 8.8.

Folia pentru acoperis, pereti si frontoane

Atat partea superioara a serei, cat si peretii si frontoanele va fi prevazuta cu un strat dublu,  de folie triplustratificată, multiaditivată, cu inflator inclus, pentru introducerea aerului între folii. Folia are o grosime de 150 microni, este triplustratificată, tratată UV, EVA, AC.

Folia se fixeaza in profilele de aluminiu cu insertii PVC.    

Calculatorul de clima

Pentru asigurarea conditiilor climatice optime din interiorul serei, calculatorul de clima va actiona in functie de mai multi senzori. In interiorul serei, se va monta o cutie de senzori pentru masurarea temperaturii interioare si a umiditatii, iar la exterior, va fi montata o statie meteo, cu senzori pentru intensitatea vantului, ploaie si temperatura exterioara.

Sistemul de irigare

In interiorul serei, se poate folosi atat sistem de irigare prin picurare, cat si irigarea prin capilare. Ambele sisteme presupun magistrale, robineti-conectori, picuratori, capilare, etc. Alegerea sistemului de irigare se face in functie de cultura din spatiul protejat respectiv.

Se pot realiza proiecte la cheie, cu toată infrastructura inclusă: sistem de irigare - fertiirigare, sistem de încălzire, plasă modernă de umbrire /salvare energie ( ecranul termic cu insertii de aluminiu, actionat de un motor electric trifazat ), sistem de suport a culturii, sistem de transport intern, calculator de climă, calculator de fertiirigare, tancuri pentru apă, etc.

Serele modulare sunt varianta ideală pentru cultura hidroponică - legume sau flori pe substrat. Firma noastră oferă toată consultanța pentru acest tip de cultură, începând cu analiza apei, rețeta aferentă culturii, furnizarea de îngrășăminte speciale culturii hidroponice, semințe sau răsaduri.

 

Sere-IMD